Wednesday, 5 June 2013

mimpi ngeri :O


atotnye! atotnye! huxhux :(

***

worghhh! gedik! tapi serious ah. semalam kan kan kan. hurmmm.
aku dah lama rasa macam ni. rasa macam nak berubah. dah lama dah perasaan ni. tapi tu lah! tak berubah pon. dari duluuuuu sampai sekarang camni la haaa. ingat senang ke nak jadi baik ? nak buang semua tabiat buruk nak semaikan benda baik dalam diri. susah weh. bila benda tu dah jadi habit, susah okay!
nak lembutkan hati punya pasal, aku install apps Al-Quran dalam memo pad aku. semua surah ada. dengan mp3 dia sekali. tapi yang spoil nya, mp3 dia kena download satu-2. hurmm.
dah lama dah aku install apps ni, tapi tak pernah guna pon. semalam baru tergerak hati nak guna. 
biasanya masa dekat KAKA dulu, sebelum tido, ASPURI mesti buat bacaan Surah Al-Mulk. setiap malam! tak pernah miss! ada satu kali tu aku kena denda dengan Dayah sebab buat hal. aku dengan Dayah kena baca Surah Al-Mulk guna mike. biar satu Aspuri dengar. hehe.
okay okay! back to the topic, semalam aku pon pasang lah mp3 Surah Al-Mulk sebelum tido. aku tenung ayat-2 dia. aku nak baca tapi aku takut tak boleh sebab masa tu tengah baring, pakai seluar pendek. boleh ke baca dalam keadaan macam tu ? so, aku dengar je laaa. 
dengar sampai habis, aku pun tido. 

***

hari ni aku bangun, dengan berpeluh bagai. bangun dpd mimpi ngeri. aku tak ingat camne mimpi tu. tapi takot sangat! pasal alam kubur, pasal akhirat. pasal mak aku pastu aku dengan sape entah dalam bencana. teruk sangat! rasa, tido macam sekejap je. mimpi kemain panjang.  aku pon bangun lah. termenung dengan dosa lampau. 
tapi STILL! tak berubah pon! payah benauuuu nak berubah. FYI lah kan, mimpi pasal api neraka tu dah banyak kali sangat dah. tak bleh nak kira. 
TAPI KENAPA SUSAH SANGAT AKU NAK BERUBAH! EEEEEI!

***

bukan senang nak berubah kan ?? tapi, slow slow tu Insyaallah boleh kot.

***

mesti orang hairan kan, jahat sangat ke aku ni ? sampai macam tu sekali ? 
entah lahh! setakat ni, kalau aku buat silap aku rasa bersalah sangat! maybe sebab tu kot aku rasa aku jahat. tapi, lepas rasa bersalah tu macam biasalah kan ? takde perubahan pon. hairan bebeno lah! amende lah yang payoh benauuu ni!

| SEBARANG TYPO AMATLAH DIKESALI |


Photobucket

timekaseh sudi baca. satu bintang untuk anda !

No comments:

Post a Comment