Wednesday, 15 May 2013

FAMILY


selamat tengah hari uolls! dah lunch belum ? kalau belum moh ler kita g makan. utamakan perut tu dulu. blog ni bila-2 masa boleh baca. dok gituuu ? haha!

***

dah lama tak update blog. hurmm, tak tahu nak update pasal apa ekceli ni. 
okelah, uolls semua mesti ada family kan ? mesti sayang gila-2 kan. well, mereka lah yang ada di saat kita susah dan senang. even uolls anak yatim piatu sekalipun, adik beradik uolls masih ada. sedara-mara sekeliling. masik dikira family okay.
hurmm, dalam family iolls ada mak, abah, kakak and adik lelaki. adik perempuan ? haaa, dia tengah tunggu iolls dekat syurga sana. muka dia sebijik macam iolls. dahla tinggi. maybe kalau dia "ada" sekarang, mesti dia jadi geng iolls. tak lah kesunyian. acano rasa ada adik perempuan ye ? macam best. boleh kongsi macam-2. 
hurmm, iolls bersyukur sangat ada ketua keluarga macam abah iolls. sporting, penyayang. dalam family iolls, dia je yang faham iolls. dia je pandai bergurau ngan iolls. yang lain ? hurmm, hampehh. iolls lebih rapat dengan abah iolls. dia tahu camne nak communicate dengan baik. even dia tengah marah, dia bukan tak tunjuk, dia tunjuk! tapi, dia tak lepas kat sape-2. kalau dia ada marah sape-2, lepas tu dia start lah buat-2 tanya itu ini. dia tak tunjuk yang dia tu tengah pujuk tapi boleh tahu lah.
kadang-2, i need him more than my mom. dunno la. seems like my mom tak paham iolls.
apa yang iolls buat banyak yang tak kena. so, iolls tak cuba untuk rapatkan diri dengan dia. 
iolls akan lebihkan lagi dengan my dad. mesti orang cakap, 
"nahhh, kau puji abah kau macam-2 mesti sebab dia bagi apa yang kau nak kan ? kau nak keluar dia bagi. kau nak itu, dia bagi. bolehh laa. kalau abah kau tak bagi apa yang kau nak mesti kau tak puji dia lebih-2 macam ni kan ?"
hurmmm, ada betulnya jugak sape-2 yang cakap macam tu. tapi, mostly benda yang aku mintak mak abah aku tak akan bagi. dia suruh aku usaha sendiri untuk dapatkan benda tu. so, i have to surrender lah. it's not about sape bagi lebih, iolls sayang lebih. no no no! iolls ni sensitive,so  iolls akan respect lebih or behave dengan orang yang pandai communicate well dengan iolls. iolls tak akan behave ngan orang yang 24/7 nak sakitkan hati iolls. no way! ego iolls tinggi, macam mak iolls. 

MY DAD IS MY HERO! 

no one can replace him. he will always be my hero. kalau aku berjaya besar nanti, aku takkan lupa jasa my dad. aku akan balas balik! Insyaallah! you're a number one for me! 

***

28/5 nanti my dad akan buat umrah. hurmmm,acano iolls nak hidup ? papepon, semoga my dad jalankan umrah dengan tenang. tak lupa juga Cikgu Adnan. hehehh (:

Photobucket

timekaseh sudi baca. satu bintang untuk anda !

No comments:

Post a Comment