Saturday, 25 May 2013

ANAK DERHAKA!!



wah wah wah! cepat jeee bukak. amacam ? penuh sensasi tak tajuk post aku ? HAHA! 

***

hurmmm, tipu lah kan kalau cakap kita ni bukan anak derhaka. semua mesti pernah tinggikan suara dekat mak bapak. kan ? hurmm, kita ni manusia takkan pernah lepas daripada buat silap. at least lepas derhaka tu, mesti bertobat kan ? takkan takde sikit pon rasa bersalah dalam diri ? kejam bebeno lah tu. ada yang pegi mintak maaf depan-2. ada yang main berkias-kias. tapi kalau aku, lepas buat tu, pastu rasa bersalah aku tak pergi mintak maaf depan-2. malu okay! dari kecik memang macam tu. mintak maaf pon time hari raya jaa. sekarang, style aku memberontak ke, mintak maaf ke, ikot status FB jee. main kias-2. uolls camne ? yang mintak maaf depan-2 tu gua tabek spring lah! aku tak berani lah plus malu. aku mana pernah sweet-2 dengan parents aku. tak tahu lah kenapa. maluuu!

***

hurmmm, bila sebut anak derhaka, aku teringat dekat Afiq Muiz. kes dia dengan ibu dia. not sure la duorang ni gila publisiti ke hape! kes macam ni pon nak report kat media ke ? mak dia ni kecoh, menggelabah jee. open table, slow talk la! motif nak kecoh-2 sampai ada pihak ketiga ? lagi lah besar kes ni. yang kecik dibesarkan. mostly family Afiq aku tengok macam defend dia jee. Instinct aku kuat mengatakan yang Afiq tu betul.. tapi papepon dua-2 kena la mintak maaf. berdamai lah! macam nak kotorkan industri Malaysia je dengan kes-2 macam ni. dapat apa je ? dapat malu ? puih!

***

dan lagiiii, ekceli kan, anak jadi derhaka ni banyak faktor dia. kita takleh nak salahkan si anak je. kalau si anak tu kurang kasih sayang ? acano tak memberontak. hari-2 kena hina, maki ke pebenda je laa, boleh ke sabar ? hey kemonlah! parents dengan anak dua-2 dalam golongan manusia kan ? semua ada perasaan kan ? so pandai-pandai laaa.
kalau anak tak bagi kerjasama, parents mesti bengang. nasihat tu tak jadi nasihat ni tak jadi, guna kekerasan pastu anak salah faham. dua-2 pihak memberontak! ditambah lagi dengan jenis ego tinggi menggunung yang memang tak nak kalah lagi lah kan! poof! meletop babe! kalau macam ni memang takleh nak buat pe ar. tunggu je lah mana-2 pihak lembut hati. tapi yang tua pon faham-2 laaa. mengalah je laa. yang muda ni bodoh lagi nak fikir dengan matang. buat semua benda ikot perasaan je. so, sama-2 support la!
haaa, macam aku ngan abah aku! takde pape problem. okay jaa. dua-2 sama faham. hikhiks! sayang aboh <3

***

hari ni pegi pantai. saja jalan-2 makan angin even perut dah memang kembung. pegi pantai watlek jaaa, takyah guna duit pon. lepak-2 je main air. pastu snap-2 macam orang tak pernah jumpa kamera. HAHA!
me with Mek Cek, Cpoh, Syatun & Tehah.












kbyeeee <3


Photobucket

timekaseh sudi baca. satu bintang untuk anda !

No comments:

Post a Comment