Thursday, 9 February 2012

siapa stalk FB korang ? check this out :D


Ada 3 Cara Nak Detect Siapa Yang Rajin Stalk or View Page Korang...



Cara Pertama :

·         #  Refresh profile/page korang and lihat friends mana yang appear again and again kat page korang. Secara kasarnya, friends ni lah yang selalu view page korang the most over a given time period.

Cara Kedua :

·          Cara kedua invite semua friends dalam sesuatu event di facebook. Kan time kita invite orang pergi event ada 3 column (1) People who have accepted your invitation.. (2) People who are still waiting to reply.. (3) People who have reject your invitation.. Antara 3 coloum yang dipaparkan, korang dapat tengok top friends/person yang akan appear di setiap kategori di mana mereka kemungkinan rajin tengok page atau gambar korang.

Cara Ketiga :


#  Cara ketiga ni agak menarik sikit.. korang pergi kat search bar, try taip huruf pertama di setiap alphabet. You will see that the first name which appears is either likely the last person you looked at, or if that is not the case, it was the last person who looked at you!


Secara kasarnya, korang perasan tak kat sebelah page kita ada friend suggestion..Kebanyakkan orang-orang ni kita tak kenal tapi MAYBE looked at your profile. Kalau korang tengok someone yang langsung tak da mutual friend dengan korang..better korang watch out, because you might have a stalker on your hands.

Cara ni sebenarnya agak simple..korang janganlah expect yang extra ordinary sangat.. takdalah bila aku cakap kita dapat detect sapa yang stalk..bersusun-susun nama stalker berserta tarikh dan masa.. (kalau aku tahu sedetail2nya, aku pun fikir 10x nak reveal kat kat korang sebab takut Mark Zurkerberg ubah facebook..hehehe...berangan pula..ingat senang ke nak dapat?).. cara ni better dari korang join application entah apa-apa dan buat spam kat home member lain...betul x?kalau nak membukti sahih ke tak cara ni..try la set up beberapa fake account atau minta kawan tolong dan try..tengok sama tak result.. aku dah jumpa 1 forum yang bincangkan hal ni...lebih kurang 95% setuju dengan kenyataan berkenaan~~~

entry ni aku copy dari ( credit ) : http://adasya.blogspot.com


Photobucket

timekaseh sudi baca. satu bintang untuk anda !

1 comment: