Tuesday, 14 February 2012

o(≧▽≦)o (~o ̄▽ ̄)~o (╥_╥) (╥﹏╥) << camne nak buat semua tu ? check this out.

oke, kalau aku chat kat fb or main komen-komen, aku mesti guna icon-icon comel yang macam aku tu. KAH KAH KAH. act, aku jumpa benda tu masa aku duk main-main kat google. 

ni website dia >> KLIK

lepas klik, dia akan keluar cam kat bawah ni.


then, korang click yang dalam kotak merah tu " Facebook Chat Symbols "

so, kalau korang nak guna icon-icon tu, bukak website dia then copy paste je la. tapi kalau aku, tak larat ah nak main bukak tutup website just SEMATA-MATA nak copy benda alah tu. so, aku guna jalan pintas dia.

PENGGUNA GOOGLE CHROME SAHAJA :)

korang pegi kat Chrome Web Store,  tak pon klik LINK ni terus.
( ingat ! pengguna Google Chrome sahaja ! )

lepas klik link tu, korang click ADD TO CHROME. pastu akan keluar pop up yang suruh anda Install. so, install je la. lepas install, dia akan jadi cam kat bawah ni.


klik gambar tuk lebih jelas :)

nampak tak yang dalam kotak merah tu ? dia akan jadi camtu lepas korang install. pastu, korang klik la benda putih tu. dalam tu ade la icon-icon comel tu. kalau korang rasa sikit sangat korang scroll bawah then korang edit. bukak website yang aku kasi tadi. korang copy icon-icon tu then paste kat situ.

akhir sekali, tak payah susah susah nak bukak website sebab nak copy benda tu. just tekan icon putih tu then dia pop up sendiri. pastu copy saje la. 

SELAMAT MENCUBA :)

Photobucket

timekaseh sudi baca. satu bintang untuk anda !

2 comments: