Monday, 5 December 2011

gara gara congkak, aku tak boleh tidor. FAILED lah !


mau tahu cerita ka ? HAHA haishhh. aku ketagih congkak. aku mengaku. ni kes duduk kat asrama la ni. berapa tahun tak main congkak. minggu ni baru jumpa. so, kalau dah jumpa tu, main la puas puas kan ? kan ? hurm. so, ade la masa maghrib ni, kawan aku nampak congkak bawah sofa kat bilik tv. aku pon main la ngan kawan aku si mera ni. kawan aku dah naik kat bilik. tinggal aku je dua orang. kat TV tengah azan maghrib, aku duk main congkak. boleh tahan bising la. pastu tak lame tu, aku nak main sekali lagi. susun balik guli dalam lubang tu, tak cukop satu. sumpah ! aku tak tipu oh. betol betol ni. aku ngan kawan aku pelik ar kan. pastu, tengok bawah kerusi takot ade kan. aku dah tak sedap hati, kawan aku nak tutop tv. tapi x pandai. TV canggih la konon. aku pon suruh je dia tutup suis. lepas tutup tu, tak tengok kiri kanan atas bawah pegi blah camtu je. belari naik kat bilik. memang kecut perot lah. takot oh.  dahla CONGKAK, masa maghrib pulak tu. tak sedap ar maen macam ni. pastu, malam tadi, ( maseh dalam mood belom insaf ) pukul 11 malam tadi la, aku nak pegi main congkak ngan member aku. dalam hati dah niat, mau balek kat bilik pukul 1 pagi. kawan aku ni pegi ajak member aku sorang lagi yang tengah bace buku. dia ajak main sekali. tau kawan aku cakap ape ? dia malas. nanti ade orang YANG TOLONG SAMBUNG. haishhh. aku dah start tak sedap hati neh. aku pon tanye lar. ape maksud dia sebenarnye an ? dia pon start story mory kat aku. 
kebiasaanye, kalau main congkak masa maghrib, nanti malam akan ada orang sambung. maksud dia, makhluk makhluk tu la. aku pon batalkan niat aku nak main congkak tu. takot la pulak. macam tejadi kat umah dia mase tu, dia suka gak main congkak, sampai maghrib dia main. mak dia pon suruh stop. lepas maghrib baru dia stop. then, time mak dia nak tido, mak dia denga ade bunyi orang tengah main congkak. mak dia p la tengok. HAHAH ! memang ade ! yang main tu bukan manusia biasa. tapi, makhluk luar biasa, hurm. fikirla sendiri.

tengah tengah dia cerita tu, membe aku yang ada dalam bilik tv sekali ngan aku tu cakap, dia ada mimpi pasal makhluk camtu ar. dalam mimpi dia tu ada aku, dia ngan mera. semua yang telibat main congkak masa maghrib tu. huh ! aku ni cepat down bab bab macam ni. mulut jek suka cakap besar. HAHA kebetolan, malam tadi malam last kiteorg bermalam kat ostel, kami decide nak tido kat lanta ramai ramai. angkut la tilam tu. aku tido tepi sekali. takot oh ! aku tido statik je. x gerak kiri kanan pon. takot gilak doe. TAPI MALANGNYE, AKU TAK BOLEH TIDO. aku tutp je mate aku. tak mahu bukak ! takot ! x lame tu, aku tibe tiba je boleh terlelap. pastu aku pon mimpi la. pasal makhluk tu jugak. hurmm. aku pon tak paham laaa ! haishh.

tadi, masa nak pegi exam akaun, aku ngan kawan aku ingat nak main congkak dulu sebelom tunggu masa nak masok exam hall. masuk je bilik tv tu, guli entah ke mana, papan kayu congkak tu ade belakang almari. macam ade orang tak bagi main je. ade satu biji je guli. aku sudah mula curiga. wawa cakap, entah entah guli yang satu tu, guli yang hilang masa aku main ngan mera mase maghrib tu. hadoiii ! aku pon baru tetangkap lahh ! tapi, takkan betol kot ? dan jugak, takkan kebetolan je kot mende tu ? haishh. aku rasa cam ada something wrong laaa. 

apa yang tak kena actually ni ?


Photobucket

timekaseh sudi baca. satu bintang untuk anda !

No comments:

Post a Comment