Saturday, 29 October 2011

[ Lawatan SKPD ] dap arhh ! dap arhh !

27/10/2011 - Khamis

hari ni aku kelip kelip je tengok adik aku packing barang coz dia ikot abah aku pegi lawatan. jeles gila doe. nak ikot gak. sebab akak aku gi jugak kan. pastu, aku pon g r kat mak aku. tetibe je dia suruh aku kemas barang coz boleh ikot sekali malam ni ! aku pon, melompat kegembiraan ah ! HAHA peluang depan mata. xkan aku nk tolak. memang tak la kan ? kan ? pastu packing punya packing, pukul 9 pegi skolah abah aku. naik bas kat sane la. abah aku cakap, aku ngan mak akunaik bas num 2. pastu, abah aku, kakak n adek aku naik bas num 1.aku pon tekejut r sebab kiteorg kene separate. memang x syiokk la. ingatkan kiteorg satu bas.sampai j kat skolah, duk tunggu budak budak datang skolah, aku p la tandas ngan kakak aku. biase lah, aku ni takot ngan bas. pastu mule la nak kencing. aku pon masok tandas. akak aku tunggu kat luar. aku dengar orang masok. dia becakap n then suara tu suara lelaki. dia duk cari ketas puteh. boleh tahan la laki tuh. ade la rupa. well, taste aku ni teruk teruk. tapi kan, ade aku kesah ? HAHA aku duk lam toilet kecut perot takot salah toilet. pastu mase keluar wat muke selamber j lah. dia duduk betuk betul depan pintu toilet aku, terkezutt woo ! HAHA dia tanya camni ah "awok ade napok ketas dok dalam tu ?". aku x nampak so aku iling je la kepala ni. dia pon blah ngan muke selamber die. lepas g tandas aku masok bas. tengok tengok drive bas aku tu lelaki tadi. huh. dia pon tanya aku, aku ni darjah berapa. macam menganjing la ! aku pon jawab ah tingkatan 5. puihh. dia pon sengeh sengeh mcm kerang busuk. aku wat rilex j la. tapi, dia tu orang jenis kasar ar. mulut takde insuran. dia nak sebut tu, dia sebut jee. ikot sedap mulut die ar. tapi, dia tu kalau jadi raja lawak memang match ah ! duk wat lawak lam bas smpai mak aku merah muka muka duk tahan suka. aku malas ar nk tahan suka. lepas g ar ! k gane ? HAHA dalam setengah jam, bas pon begerak. boleh tahan slow gak dia bawak. x macam pak saudara dia yang bawak bas satu lagi tu. laju pon laju. yang aku peliknya, kerja pon pemandu bas, jalan keluar dari skollah pusat tu pon dia tak tahu. hadoii ! on the way g kl tu, semua orang tido. entah mengapa aku tak boleh tidur. memang bosan ! mak akukrohhkrooh dah kat tepi. pastu, driver aku yang gile gila tu perasan lah aku x tido.  dia pon tanye aku, asal x tido ? aku nak jawab ape lagi. sebab tak mengantok r kan ? HAHA mase tu stop kt R&R TEMERLOH. mak aku takde, so dia memberanikan diri ar tanye. aku pon bengang gak kadang kadang. kalau boleh ikot mak aku masok tandas aku ikot. sungguh pon. 

28/10/2011 - JUMAAT

kami sampai kat Masjid Duta pukul 5 pagi. so, kami mandi, solat subuh, makan kat sane ar. hari ni kene pakai baju uniform untuk lawatan. kaler oren. banyak ar bas kat situ. kebanyakan dari terengganu ar. driver aku yang cakap. dia bab bab bas ni, dia expert ar. pantang jumpa bas yang dia kenal. ape lagi, tekan hon ah !  dia siap cakap satu satu lagi, bas ni dari mana. sape yang bawak. kiteorg cekgu2 yang duk kat depan tu, layan j la. tapi, x syiokk ah mandi kat situ. ramai budak sekolah laen. so, mereka yang ulu ulu tu, suke r tengok pelik kat orang. kalau boleh nk terjang seko seko ni.menyampah aku ! macam x penah tengok orang. huh ! lepasmsettle mandi, kiteorg g makan. x sedap pon. HAHA bagi aku la, tapi orang len cakap sedap. hurm. lantak ah. asal aku kenyang takpe ar. aku suka naik bas sebab ade pelawak (driver). suka cakap mengarut. muka nampak muda. tapi umur dah 27. hurmm. tu duk cari bini la tu. pantang jumpe pompuan lalu je ! zassssss ! dia pon bukak ar cermin kat tepi dia tu. duk ngejas anak dare orang. hadoii ! HAHA aku x larat dah nak suka. sabo j la ~~! HAHA lepas makan, g zoo negara. tapi, yang aku bengang, dia panggil mak aku ni "mak" jugak. asal balek dari satu tempat je, dia tanye r mak aku. "mok beli nape ke kite ?" HAHAHA aku golek suke ! xde orang tolong beli kt dia. sian pulak. hurmm. pastu, kalau mak aku takde kat tepi ku, g tandas ke makan ke, dia berani mati r tanye aku macam macam. mase tu dia bagi aku makanan ringan name ape ntah. aku x maw r. x suke + malu. KAH KAH KAH ! dia tanya asal x mau plak ?aku cakap r sebab makanan tu tak berkhasiat. pastu dia bagi cokelat nips, aku pon x maw gak. nanti dahaga pulak. pstu kalau minum air, nak kencing pulak. malas aku ea. lepas g zoo, kiteorg balek hotel. pukul 5 gerak p Sogo pulak. nak shoping. kat sane takde pape r. aku juz mampu maen escalator je. naik turun naik turun. pastu turun naik turun naik. tu j keje aku. HAHA nak beli kat situ semua mahal mahal ! sale sampai 70% tapi harga mahal gak ! menyampah aku ! puihh ! lepas balek Sogo, aku naik bas. driver tu tanya aku, beli ape kt Sogo ? dah aku tak beli ape ape, xkan nak tipu pulak, jujur j la ! x beli ape ape. dia pon tanya " orang bagi makanan takboh ! ajok g shoping dok beli, nok mende ? " aku pon bengang ah dia tanya camtu. aku senyum j la. menyampah aku ! HAHA balek je Sogo, kiteorgp iCity pulak. hampess ! dengar name cam best je tempat tu. sampai j kat sane, takde ape gak ! bosan aku. baik naik Genting. 

p/s ~ aku nak tido jap. ngantuk ah updateblog pagi2 ni. tata 5:13a.m :)

okay ! sambung cherita ! hehe.

29/10/2011 - SABTU

okay ! hari ni pulak ? kiteorg naik Genting Highland ! mula mula pegi kat Strawberry Parn. n then pegi kt Genting Skyway ! naik kete kabel pegi sane. fuhh ! dalam 20 minit gak ah duduk lam kete kabel tu. boleh tahan pening gak ah. pastu kiteorg masok dalam awan auw ! heheh. x nampak ape ape. act, aku paling benci naik bas, kete kabel n flight ! memang x laa kan kalau nak naik 3 tu tanpa sebab. takot la wehh. aku ni kan berfikiran jauh ! HAHA x kelakar pon. T__T
pastu, sampai lah kat Genting. kiteorg masuk outdoor game punye. yangindoor bising r. x suke. x bebas, lau outdoor, macam macam boleh buat. dalam lima minit masok tu, aku ngan akak aku pi maen game yang depan pintu masok tu ah. m6tam hape name aku pon x taw. pastu, lepas naik mnde tu, aku pon p jalan jalan sorang2. bpisah ngan kakak aku. dia p main space shot. yang tinggi tu. mula2 naik memang tggi pastu dia lepas camtu je. eeeiii. aku nak ikot ? memang x la kan ? eeeii tak suke la ! gayat ! kebosanan la plak. aku pon p la cari mak abah aku nak mintak duit. nak beli makanan. lapar wooo. abah aku kasi spuloh hinggit ! aku p beli mee goreng. makk aih ! mahal nak mampos ! mampos x mahal macam tu ! RM5 for one mee ? bengong puok2 ni nege ! bakk ah ! menyesal aku beli tau x ? rasa macam makan mee kuning saje. yang belum rebus lagi tu ! puihh ! aku pon buang r. p beli jagung. kenyang makan jagung la ! pastu abah aku kasi lagi 25 hinggit. p beli ape yg aku mau. aku x guna pon. hehe. pastu, aku ngan family aku p maen bowling ! tu lah 1st time aku pegang bola bowling tau x ? HAHA mula2 main aku lah yg tinggi sekali. lame2 abah aku menang. dia kan boleh tahan expert lam game bowling ni. aku pon hebat ape ! kakak aku yg sblom ni dah maen bowling rendah dari aku ! dapat nombo last skali ! HAHA sudah 7.00pm. kene bkumpol kat pintu masok sebab nak naik kete kabel nak balek kat bas. tengah2 tunggu turn nak masuk kete kabel tu, mak aku tegur orang china. nampak macam dari luar negara. mak aku pon tanye la "where u come from ?" tau dia jawab pe ? "yes !" "yes !". x paham letteww ! HAHA aku kerahh suke ! saket la china ni. hurm. pastu, tibe turn aku masok kete kabel tu. x tahu knape, tibe2 mabuk lam kete kabel tu. x sabar nak turun tau ?!! eeeeii. nak turun ! nak turun ! nak muntah ! wekkk ! dahla malam2. menyeramkan ! x nampak ape2 pon ! lepas sampai tu, trus naik bas n then stop kat R&R Genting Sempah ! pergghhh ! duk tengok bola ramai2. satu gol satu teriakan ! bising wooo ! HAHA lepas rehat tu, kami pun pulang laa ! k lah. letih aku duk mnaip panjang2. naik bosan gak ! HAHA tata !

p/s ~ lawatan yang menyeronokkan dengan driver yang gila gila kepalanya ! HAHAH !

Photobucket


timekaseh sudi baca. satu bintang untuk anda !

No comments:

Post a Comment