Tuesday, 29 October 2013

Macam frust jeeee macam frust jeeeee


wiwit! wiwit! pekabo readers ? sehat ke idok ? malas nauuu nak update blog ni, tapi i've got something important for ya! tak lega lah kalau tak share cite ni. 
orait! entry ni berkaitan dengan pengalaman aku bekerja dekat satu kedai ni. takleh sebut lah! nanti kena saman. 

***

27/10/13 : hari ni aku start kerja. kerja ni mak aku ejas kan. suka benauuuu dia aku pegi keje. tak tahu lah kenapa. aku suruh mak aku mohon untuk aku kerja ni. sebab aku expect kerja dia senang je. orang cakap, kerja aku hanya uli keropok je. tapi, aku silap. sekarang yang uli keropok tu, mesin yang buat. aku dengan alia ? kena PACKING! dari pagi, berdiri sampai Maghrib. gila kan ? aku jadi cashier dekat Nirwana pon tak letih macam tu.
FYI, aku dah berhenti dah. satu hari je kerja. pastu quit. bukan sebab letih. LETIH tu benda biasa la kan kalau kerja ? yang buat aku tak tahan, suasana dia tu. well, kerja dengan orang kampung. biasa lah!

WARNING: DALAM POST NI AKU TERPAKSA JADI ANGKUH SEBAB TERLALU BENGANG.

orait! pagi pagi lagi aku kena jadi cleaner. sapu satu kedai. mop satu kedai. haha! aku tak kesah la benda tu. normal la. pastu, start packing keropok. panas gila babi! berpeluh kemain! kerusi nak duduk takde! seronok sangat! pastu, tak lama tu, tauke dia sampai. suami dia dah lama dah sampai. ajar aku buat itu ini. baik sangat! tengah tengah packing keropok, aku kena letak adunan keropok dalam mesin sikit demi sedikit. gigih aku bekerja, adunan tu pon habis! kitorang budak baru ? WHAT DO YOU EXPECT ? KNOW EVERYTHING ? oh well then, fuck you!
lepas adunan tu habis, kitorang tak tahu nak buat apa. budak baru wey, perlukan tunjuk ajar. dah tak tau nak buat apa, kitorang duduk la termenung. pastu tauke dia buat perangai bodoh dia. badmood tetiba. maybe sebab tengok kitorang tak buat pape. HABIS TU NAK BUAT APA ? bagitahu lah kena buat apa! kitorang tanya, kerja apa lagi kena buat ? dia tak jawab! nak teruskan packing, dia tak bagi. ada sebab tertentu. so whuttt ? nak buat apa ?
kitorang duduk je, kau emosi! kitorang tanya nak buat apa, kau buat bodoh! sape tak bengang ? orang takde perasaan pon boleh bengang aku rasa.
pastu datang sorang lelaki ni, pakai baju IniKalilah. tapi mulut dia nauzubillah! macam anjing! anjing lagi mulia la kut. datang kerja, cakap kasar dengan kitorang. ingat kau hebat ke ? kau expect aku akan, WAHHH KAGUMNYA AKU DENGAN DIA. GARANG DENGAN PEKERJA LAIN!! WAHHH WAHHHH! gi mampos weh. 
pastu yang sorang tu, tahu mengarah orang je! eeeeei tak suka lah! uolls buat kerja sambil duduk syok sangat lah mengarah kitorang ni. pinggang aku ni hahh, nak rukuk pon sakit tau ? balik kerja pon nasib baik boleh drive. sempat cramp dekat rumah. eeeeei banyak sangat benda buruk terjadi bila kerja kat sana. tak sanggup lah iolls! patot laa RM30 sehari pon. kena kerja gila babi rupanya! penat lelah aku tak ternilai kot. dengan telinga ni lagi kena dengar mamat PAS tu duk meroyan sambil keje. mata ni lagi nak hadap muka sorang-2 yang duk emosi gila babi tu. kosser hoccay! tak tahan, aku quit! kerja kat Nirwana dulu, balik umah memang aku ada meroyan! tapi bertahan sampai 2 bulan. kali ni ? sehari je weh! nampak tak betapa teruknya kat situ ?
mak aku suruh aku try pegi lagi sehari sebab dia cakap hari pertama memang macam tu, kena buli dulu. NO! ni bukan buli, suasana ni kompom akan kekal sampai bila bila! 
aku pon rasa bersalah sebab quit on the spot. tauke kedai tu ada kena mengena dengan abah aku, so sedikit memalukan la. dahtu nak buat cemana. tak sanggup la! patot la sikit sangat pekerja kat situ. aku tahu kenapa. 
satu lagi, surau untuk pekerja solat. aku nak pegi berdua mamat tu tak kasi. aku malas nak layan, aku g je la sesorang. know what ? surau dia kemain belakang lagi. dahla sunyi gila. kena rogol pon orang tak dengar tau ? apa ni ? keselamatan pekerja tidak terjaga. kemon lah! be more systematic la pakcik mak cik! kedai tu ramai kot customers. dari pagi sampai maghrib tak lekang kot. 
last, sepatutnya appreciate lah pekerja baru! bukan layan macam anjing! 

***

dah la tu, sakit hati aku ingat balik. sesape yang tahu kedai mana yang aku duk indirect ni senyap senyap sudoh ler. and sesape yang ada hubungan ngan kedai tu aku mintak maaf bebanyak. aku just luah apa yang aku tak puas hati. jangan sentap! BAIKI! learn from mistakes! okay ? Salam. bye. 

Photobucket

timekaseh sudi baca. satu bintang untuk anda !

Monday, 17 June 2013

pantangsss!


hurmm hurmm, kebelakangan ni aku cepat sakit hati. cepat stress. tak tahu kenapa. and aku harap sesiapa tolong lah jangan cabar aku untuk terus jadi mental! anytime je aku boleh jadi gila ni hahh. sape-2 yang follow twitter aku, faham lah acane bila aku start mengamuk. macam orang gila meroyan kat tengah-2 highway sebab semua duk bunyikan horn dekat dia. haaaa, camtu lah aku!
fikiran bercelaru, jiwa kacau & serabut bagai!
sape-2 yang ada kecik hati dengan aku bila aku badmood, mintak maaf lah okay. tak disengajakan! dahtu, jangan lah cari pasal.
okay, kat bawah ni benda paling aku pantang. bila benda ni terjadi dekat aku dengan serta merta aku boleh marah korang tak kira lah korang sape. aku tak kisah dah. sekali aku sakit hati, haaaaa. pandai-2 lah menanggungnya!

✔ tolong jangan paksa aku

aku paling tak suka bila orang paksa aku. aku paksa orang lain tak apa. when i said NO! so, NO lah! jangan lah main paksa-2. aku tak nak tu tak nak ah. kemonlah! tolonglah jangan main paksa-2. aku tak boleh. kat hati aku ni hahhh, cam nak meletop je bila orang buang macam ni. tolong lah faham aku yang ada masalah mental ni! ( eh ? ada ke ? :O )
satu lagi, bila kau paksa punya paksa aku, aku rasa macam kau pressure aku tau! kau duk tekan-tekan aku. aku serabut! haaa, kalau nampak mata aku berkaca, aku start nak menangis ah tu. aku tak boleh! aku tak suka!

✔ respect my request!

kalau aku mintak apa-2 contoh, barang ke apa ke, uolls tak nak layan lantak uolls lah! tapi bila aku mintak kau jangan buat itu, tolong jangan buat. bila benda tu melibatkan aku terutamanya! tolong lah okay. tolong!
jangan buat macam tak reti bahasa. kalau aku cakap JANGAN! ada lah tu sebabnya. tak payah tanya. aku tak nak tak pasal-2 kita gaduh sebab benda remeh padaha benda tu aku dah bagi warning. sekali dua kau buat pastu tengok macam aku tahan jeee, haaaa. buat lagi jaga lah! Pantai Dungun tu jadi kubur kau karang!

***

cenggini lah. nak cakap aku demand, tak lah demand sangat! dua permintaan je tu hah. 
bukannya susah pon. tolonglah, aku tak suka kalau disebabkan benda ni kita gaduh. tak kisah lah sape-2 pon! okay ? aku sayang semua kawan-2 aku. aku tak sanggup tengok kawan-2 aku kena marah dengan aku bila aku mental tetiba disebabkan benda alah ni. okay ? 

*** 

tengah-2 buat entry ni, kakak aku skodeng. kalau dia baca ni aku nak cakap,
 what do u want ? stop bitching around me! kbye.

Photobucket

timekaseh sudi baca. satu bintang untuk anda !

Sunday, 16 June 2013

gathering!


nahhh, hari ni Nisa datang Dungun. so, semua free, terus buat gathering! 
ni gambar dari camera aku!




***

haaaa, yang seterusnya semua gambar dari camera Wawa! 













Photobucket

timekaseh sudi baca. satu bintang untuk anda !

i'm tired with these shizz!


stress iolls u know ? tapi tak tahu kenapa. 
aku stress dengan mesin basuh depan bilik aku ni hahh. aku serabut. aku tahu benda ni nonsense gila. dahtu nak buat acane. pastu kan, well uolls tahu iolls ni ada buat FB baru since awal 2013. sebab iolls stress!
Ya Allah! banyaknya status budak-2 yang tak masuk akal. bodoh gila. attention seeker. batak hot! poyo mesra alam bagai. eeeeei, nak jeee aku sound sekoq-2 tu hahh. pastu budak sekolah yang tengah hangat berkapel dah macam kompom-2 je kau tu jejak pelamin kan ? dengan ayat jiwang bagai tapi BM hancur macam taik! puih!
apa ? nak cakap aku jeles ? ceehhh, nak jeles buat apa dengan golongan macam tu. bodoh dalam bercinta. 
haaa, marah baca entry iolls ? sdipersilakan unfriend FB iolls >> Masang Catung
aku tak perlukan friend macam ni. 
cakap lah nak cakap apa pon. aku poyo ke, sombong ke, berlagak ke.
whatever!


Photobucket

timekaseh sudi baca. satu bintang untuk anda !

Saturday, 8 June 2013

eksaitednya hari ni!


woot! woot! eksaitednya! hari ni abah kita balik! yayy! yayyy! petang ni pegi amek abah kita! bestnyaaa!
ekceli, entry macam ni tak perlu pon. tapi, aku bosan lah! aku ada keleas sebenarnya pukul 8 pagi tadi, tapi aku tak pergi sebab ramai sangat yang tak pergi. aku pon join lah sekali. dahla sekali dengan budak kelas D! choi! aku buat entry ni sebab aku bosan! aku kena twitlimit! tak boleh tweet pape lah kiranya dekat Twitter. duhhh! ada je yang jeles. urgh!

kbye!

Photobucket

timekaseh sudi baca. satu bintang untuk anda !

Friday, 7 June 2013

shitnyah jadual kelas!


hai stalker! stalker jahat stalker baik, laii laii baca blog saya. entry saya untuk tatapan anda semua. 


tengok lah ni nyah! penat aku nak meroyan hari ni! jadual apa macam ni ? euwwww, sape yang buat ni ? bencinya bencinya! 
fyi, BLOCK tu KOKO. KOKO aku, HBU136 which is Brassband! arghhh, penat lah lepas training nak gi kelas bagai. apakah ? kebabian apakah ini ? kalau LAW tu kena pakai baju kurung acane ? mana ada masa nak tukar baju pakai t-shirt nak pegi training. plus solat Asar lagi. yang buat jadual ni tak fikir ke apa ? 
ahhhh! ni blog gua! gua takde masa nak behave malam ni. sape boleh behave dengan jadual macam ni ? 
tengok lah hari Rabu tuuu! *nangis hentak kaki*
babssss nye jadual hari Rabu! harap-2 boleh slawtalk dengan lecturer.
apa baranggg kelas malam. malam-2 orang nak rehat lah. dahla lepas BLOCK. ingat orang tak letih ke woi ?
urgh! sape yang buat jadual ni ? sape ? sape ? 
saja je tanya sape yang buat. 
kbye

***

Photobucket

timekaseh sudi baca. satu bintang untuk anda !

Thursday, 6 June 2013

RINDU


tskkk tskkk! *cry*
kita rindu Abah kita. Ahad malam ni baru abah kita balik. lambat lagi. sedihnya!
kita ada text abah kita, 

"abah sihat ke ? dah makan belum ? okay tak duduk dekat sana ?"

abah kita pon reply,

"abah sihat-2 jee kat sana. abah rindu mak, dengan anak-2 dia"

aku pon apa lagi ? sebak lah! nasib baik tengah malam masa tu. meraung dalam bilik pon takde orang kisah. semua dah tidur. hurmm hurmm.

harap-2 semuanya selamat lah! tak sabarnya Ahad ni!

***

hurmmm, sial gila jadual sem depan! duhhh!
Muz cakap hari Rabu ada kelas malam. kelas PAD214.
Hari Rabu tu woi! KOKO hari Rabu kot. balik KOKO (Brassband) dah pukul 7pm. kelas ? pukul 8:15 lah kot. gila ke apa ? letih lah macam ni. duhhh! sape yang buat jadual ni ? eeei! tampo kang!

Photobucket

timekaseh sudi baca. satu bintang untuk anda !